September 16 2018 0Comment
Arnajament Perne decorative simplu

Perne decorative un mod perfect de decorare a camerei

 

Pernele decorative sunt accesoriul perfect pentru orice camera. Ele pot adăuga culoarea, pot imbunățății starea de bine și confortul într-o clipă. Dacă doriți să schimbați decorul (sau dacă vă răzgândiți!), puteți să faceți acest lucru foarte rapid. Sunt perfecte pentru oricine dorește o schimbare rapidă sau care dorește să testeze o culoare sau un model fără să se angajeze ȋntr-o muncă care necesită foarte mult timp.

Dar alegerea unei perne decorative necesită luarea în considerare a câtorva factori diferiți. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ții minte atunci când cauți perna perfectă.

Culoare

Culoarea este probabil primul lucru pe care majoritatea oamenilor ȋl gândesc atunci cand ȋncearca să aleagă perna perfectă. Lucrul cheie pe care trebuie să-l știți este că o pernă decorativă ar trebui să completeze întotdeauna canapeaua sau scaunul pe care va sta. Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să căutați ceva care este fie similar cu culoarea piesei de mobilier, fie căutați ceva care este complet diferit, pentru a adăuga contrast.

Model

Dacă doriți să adăugați o atingere a unui model particular într-o cameră, o pernă aruncată este o modalitate foarte bună de a face acest lucru. (Este, de asemenea, minunat dacă aveți deja un model pe care îl iubești și doriți să adăugați mai mult!) Când experimentați cu modele să nu vă fie frică să încercați ceva puțin îndrăzneț. Atâta timp cât culorile sunt complementare, o pernă modelată pe o țesătură solidă poate aduce un strop de distracție și voie bună.

Nu uitați că modelele ar trebui să îmbunătățească culorile și țesăturile din cameră și să adauge un anumit interes, dar prea multe modele pot ȋncărca și da senzația de dezordine.

Formă

Pernele vin intr-o varietate de forme, dar cele mai obisnuite sunt dupa cum urmeaza:

Pătrat – Cea mai obișnuită formă de pernă pătrată este incredibil de versatilă și arată bine pe aproape orice canapea, scaun sau pat. Utilizați-le pe cont propriu sau afișați diferite dimensiuni împreună.

Dreptunghi – După pernele pătrate, pernele dreptunghiulare sunt probabil cea mai comună și versatilă formă. Ele tind să arate bine atunci când sunt așezate pe scaune ȋn poziție verticală, sprijinite de spatarul scaunului. De asemenea, lucrează frumos pe canapele sau paturi.

Box – Perne cutie poate fi pătrate sau rotunde (sau chiar dreptunghiulare, deși este rar). Pernele din cutie au o adâncime mai mare decât pernele obișnuite și pot adăuga dimensiuni oricărui loc în care sunt plasate.

Bolster – Aceste perne lungi rotunde sunt de obicei găsite la capetele canapelelor, acționând ca brațe sau, ocazional, pe paturi. Dacă nu aveți nevoie de ele pentru confort, este mai bine să mergeți cu ceva dreptunghiular sau dreptunghiular.

Pernele rotunde – rotunde nu sunt la fel de obișnuite cum au fost odinioară, și în timp ce ele pot arăta destul de bine pe anumite piese, ele nu se potrivesc destul de mult pe toate stilurile de mobilier.

Mărimea

Când vine vorba de alegerea perfectă a dimensiunii pernei mărimea cu siguranță contează. Principalul lucru pe care trebuie să-l amintiți este că perna ar trebui să fie întotdeauna proporțională cu orice piesă de mobilier pe care este pusa. O pernă mică așezată în mijlocul unei canapele cu trei locuri sau în pat king-size se pierde, în timp ce o pernă supradimensionată pe un scaun lateral este copleșitoare și inconfortabilă. Pernele ar trebui să lucreze cu piesa de mobilier pentru a completa și a spori, astfel încât întotdeauna asigurați-vă că se potrivesc în mod corespunzător. Si ține-ți minte, dacă ai mai multe perne pe o singură bucată de mobilier, gândește-te la colecția de perne ca o singură unitate și asigură-te că este ȋnca ȋn proporție.

Textură

Textura este un element important în fiecare cameră, iar textura pernelor și modul în care acestea funcționează cu restul tapițeriei trebuie luate în considerare întotdeauna. În mod ideal, doriți să creați profunzime prin combinarea diferitelor texturi (acest lucru este deosebit de important în spațiile monocromatice sau neutre). Deci, ceva moale poate fi stratificat pe ceva mai greu, sau ceva stralucitor poate fi plasat pe ceva mat. Cu toate acestea, dacă utilizați o mulțime de modele, culori sau ornamente, acest lucru devine mai puțin important. Aveți încredere, vă va spune când se simte prea mult.

Ȋnflorituri

Perfecționarea pernei include detalii precum nasturi, panglici, broșe, paiete, ciucurei și alte tipuri de accesorii. Îmbătrânirea poate face mult pentru a spori aspectul unei perne, dar este foarte important să rețineți că dacă perna este mai mult decât decorativă (adică – puteți să vă sprijiniți sau să vă odihniți), nu doriți nici o ornamentare care ar putea să vă zgârie sau să vă facă să vă simțiți inconfortabil.

Inserturile

Tipul de inserție (sau umplutură) pe care îl alegeți depinde de câțiva factori. Principala este prețul, urmat de confort și, uneori, de alergii. Materialele sintetice nu au această problemă, dar nu sunt la fel de confortabile. În multe cazuri, oamenii optează pentru amestecurile de pene și pene care sunt moi și confortabile, dar încă își păstrează forma.

 

Tips and tricks

 

Reguli de bază atunci când alegi să-ți decorezi canapeaua, patul sau scaunul de la fereastră

  1. Când întindeți mai multe țesături una deasupra celeilalte, lucrurile se pot agrava, foarte repede. Ne place un aranjament simetric deoarece păstrează lucrurile senzaționale și lustruite.

 

  1. O imprimare simplă, o imprimare ocupată și una solidă. Aceasta este o formulă de bază care vă va ajuta să restrângeți opțiunile. O altă modalitate de a gândi este: o imprimare mică, o amprentă mare, un solid. Imprimarea dvs. ocupată / mare ar trebui să se afle pe cele mai mari perne sau pe perna care este în față și în centru, deoarece această imprimare va stabili tonul nu numai pentru aranjament, ci și pentru restul camerei. Lamele și dungile funcționează și ca amprente mici / simple.

 

  1. În timp ce vă deplasați spre interiorul canapelei, pernele ar trebui să fie mai mici. Din punct de vedere vizual, cele mai mari perne ar trebui să fie în colțurile îndepărtate, iar perna mai mică ar trebui să fie în interior. Dar, de asemenea, pentru confort, este foarte important să adăugați pernele mari de  55 sau 60 cm pe laturi, unde nu va trebui să le mutați din cale. O pernă mică de 30 × 50 cm, 40 x 40 cm chiar în centru nu te va face să te simți ca și cum ai fi cocoțat pe marginea canapelei!

 

  1. De obicei pe canapele se folosesc ȋntre 3-5 perne, iar pe scaune și fotolii o pernă.

 

Exemple de decorațiuni

 

O culoare, trei modele

Cheia de bază aici este echilibrul. Pernele îndrăznețe din mijloc și din colțuri ajută la echilibrarea canapelei alb murdare și a pernelor mai ușoare. Imprimarea florală feminină în centru este echilibrată de o imprimare mascată mai mult pe fiecare parte. Iar piesele modelate reprezintă un echilibru pentru piesele solide.

Deci, atunci când creați diferite țesături în aceeași culoare, doar întrebați-vă: “acest model echilibrează acest model?”

Culori calde, neutre

Chiar dacă doriți să păstrați paleta de culori neutră, veți avea totuși nevoie de câteva perne aruncate pentru a aduce textura și modelul în spațiul dvs. Pentru această combinație a fost aleasă o paletă de culori de alb, crem, maroniu-ciocolatiu.

Ȋn mijloc a fost folosită imprimarea cea mai aglomerată, apoi s-au pus langă, perne cu o imprimare mult mai mare într-o culoare complementară. În cele din urmă, pentru a pune aceste două amprente împreună și pentru a acționa ca un fundal, a fost aleasă o pernă solidă culoare maroniu-ciocolatiu cu o flanșă contrastantă.

 

Simplu dar proaspăt cu culori similare

Arnajament Perne decorative simplu

Dacă vă place culoarea dar doriți un grup de perne decorative pentru canapea care nu sunt prea tare colorate, alegeți culori care se află una lângă cealaltă pe roata de culori sau culori similare. Acestea sunt culori care au multe în comun, dar sunt diferite, ceea ce face ca o paletă de culori să fie mai silențioasă și mai lustruită.

Pentru canapeaua de mai sus, s-a ales roz și portocaliu. Aceste două culori sunt vecine pe roata de culori. Au fost alese două piese de artă care să atârne deasupra de canapea care întăresc combinația de roz și portocaliu.

Pentru o combinație mai liniștită de modele, s-a ales o dungă foarte mică în portocaliu (în centru), două perne mai mari, albe, cu un medalion portocaliu, și două perne solide

 

Utilizați substanțele solide ca punct de exclamare

perne decorative colorate

Ne place modul in care o perna solida plasata intr-o culoare vibranta poate actiona ca un semn de exclamare pe canapea. Un bogat albastru de safir se distinge cel mai mult, chiar dacă există modele și alte culori aici. O pernă solidă poate părea o alegere plictisitoare atunci când există atât de multe modele minunate acolo, dar în spațiul potrivit, o pernă solidă într-o culoare îndrăzneață va aduce la lumină o paletă de culori care s-ar fi putut ascunde.

Dacă doriți să respirați o viață nouă în spațiul dvs. cu un efort foarte mic, utilizați o pereche de perne solide într-o culoare îndrăzneață. Trageți această culoare de la alte modele pe piesele dvs. tapitate sau în accesoriile dvs., apoi utilizați acea culoare în spațiul dvs.

 

Culori ȋndrăznețe asortate cu simplitate

Perna decorativa culori indraznete

Dacă sunteți în căutarea unei abordări care nu este agitată, ne place să purtăm pur și simplu o culoare îndrăzneață într-o țesătură luxuriantă cu o dungă clasică. Sunt echilibrul perfect de îndrăzneț și simplu.

Strategia noastră aici a fost destul de ușoară, alegeți o culoare îndrăzneață folosită în altă parte în spațiul dvs. pentru trei perne, apoi adăugați două perne dungate pentru un mic model.

 

Write a Reply or Comment