Meseriasi Glet Timisoara

Gletuirea Peretilor si a tavanelor

Firma nostra de constructii ofera servicii de glet si zugraveli de o calitate ridicata. Realizam lucrarile atat manual cat si mecanizat.

Gletuirea peretilor, desi tratata uneori ca etapa optionala in amenajarile interioare, este extrem de importanta pentru aspectul final al unei lucrari. Gletul este o tencuiala subtire, menita sa niveleze suprafata tavanului si a peretilor si sa o pregateasca pentru zugraveala.

Gletul nu contine nisip si poate fi pe baza de var, ipsos sau ciment alb. Gletul de ciment se poate aplica deasupra celui de ipsos, insa cel de var nu poate fi folosit in combinatie cu alte straturi. Pe langa cele trei tipuri de glet deja mentionate, in magazinele de specialitate se mai gaseste un tip de glet, folosit doar pentru finisare; este vorba despre gletul acrilic, care se achizitoneaza gata preparat.

Acesta se aplica intr-un singur strat peste tencuiala mecanizata pe baza de ipsos; daca tencuiala este din ciment-var, sunt necesare doua straturi, de calitate si granulatii diferite, unul de nivelare si unul de finisare.

In anumite situatii, cand lucrarea nu arata perfect dupa cele doua straturi, se opteaza si pentru aplicarea celui de-al treilea strat, tot de finisare.

 

Vopsirea peretilor si a tavanelor

 

Meseriasi Glet si Zugraveli Timisoara

Desigur, orice vopsea are o rezistenta limitata, de aceea este bine sa stii de la inceput ce tip de lavabila vei alege. Poti opta pentru:

  • vopsea semilavabila – varianta economica, rezistenta la aproximativ 50 de spalari;
  • vopsea lavabila – varianta standard, rezistenta la aproximativ 100 de spalari;
  • vopsea superlavabila – uneori intarita cu teflon, rezistenta la peste 150 de spalari;
  • vopsea ultralavabila – uneori intarita cu latex, foarte rezistenta in timp, la multe spalari si la orice tip de murdarie.

Desi majoritatea oamenilor tind sa foloseasca acelasi tip de vopsea in toata locuinta, poti alege in mod variat vopseaua pentru fiecare camera.

In baie si bucatarie, unde vei avea multa umezeala, este recomandat sa folosesti o vopsea superlavabila.

Pentru camerele de zi precum livingul si dormitorul, vopseaua lavabila alba va fi mai rezistenta chiar decat ai nevoie. Daca doresti sa faci economii, poti folosi si vopseaua semilavabila pentru aceste camere.

Rezistenta la fungi si bacterii

Umezeala favorizeaza aparitia mucegaiului, motiv pentru care este recomandat sa folosesti o vopsea lavabila antimucegai pentru peretii baii si ai bucatariei.
O alta varianta ar fi sa alegi o vopsea lavabila antibacteriana, care, prin continutul sau de ioni de argint, distruge microorganismele din incapere si purifica aerul. Acest tip de vopsea este recomandat mai ales pentru amenajarea camerelor copiilor.

Vopseaua lavabila pentru exterior

Pentru peretii exteriori ai casei, trebuie sa alegi o vopsea diferita de cea pe care o folosesti la interior. Lavabila pentru exterior trebuie sa aiba o rezistenta crescuta la diversii factori de mediu precum: precipitatii, ger, caldura excesiva sau vant.

Textura vopselei

In functie de textura, vopseaua lavabila poate fi:

  • mata
  • semi-lucioasa
  • lucioasa
  • satinata

Desi vopseaua lucioasa este mai dificil de folosit in designul interior, este adevarat ca petele de pe peretii luciosi sunt mai usor de curatat.

Echipele noastre realizeaza lucrari de zugraveli mecanizat, asigurand astfel un finisaj uniform.

Pentru rezervari si oferte ne puteti lasa un mesaj sau suna la numarul de mai jos.